Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος: Κράτος και Εκκλησία είμαστε ένα – Δε θέλουμε το διχασμό

  • Dogma
ειρηναίος

Η χθεσινή ιστορική συμφωνία μεταξύ του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Πολιτείας, αιφνιδίασε και την Εκκλησία της Κρήτης. «Δε θέλουμε το διχασμό» τόνισε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ερωτηθείς σχετικά.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης συνεδρίασε την Δευτέρα και την Τρίτη, έχοντας διάφορα θέματα στην ημερήσια διάταξη, ωστόσο ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ατζέντα.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, τόνισε ότι η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, συνεδρίασε τη Δευτέρα και την Τρίτη, με διάφορα θέματα, χωρίς ο διαχωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, να είναι ένα από αυτά.

«Κράτος και Εκκλησία είμαστε ένα. Είμαστε ένας λαός. Αυτό θα πει Ελλάδα, όχι να χωριζόμαστε στα δύο. Δεν θέλουμε τον διχασμό. Η ιστορία μας η παράδοσή μας αυτό μας έχει διδάξει», υπογράμμισε με νόημα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ειρηναίος.

 

TOP NEWS