Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος: Η διαβεβαίωση ενώπιον της ΠτΔ – Φωτογραφίες

  • Dogma
κρήτης

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε σήμερα (01.02.22)  λίγο μετά τις 12.00 ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος για να την καθιερωμένη τελετή διαβεβαίωσης ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ότι θα εκτελεί τα αρχιερατικά του καθήκοντα μετά πάσης σπουδής και δυνάμεως .

Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου Πρόδρομο Ξενάκη και δύο κληρικούς, μετέβη στο προεδρικό μέγαρο, παρουσία και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασία ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ευγένιος δέχθηκε τις ευχές από τις κυρίες Σακελλαροπούλου και Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται ότι η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγένιου θα τελεστεί το ερχόμενο Σάββατο 05 Φεβρουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Μηνά, με ορισμένες αλλαγές από το καθιερωμένο τελετουργικό, όπως ήδη έχει γράψει το dogma.gr, που επιβάλλει η πανδημία της covid-19.

To παρών θα δώσουν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε τις φωτογραφίες

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Πρόεδρος Δημοκρατίας

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Πρόεδρος Δημοκρατίας

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Πρόεδρος Δημοκρατίας

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: creatalive.gr και neakriti.gr

TOP NEWS