Αρχιερατική λειτουργία Ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας

  • Dogma
νικολάου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση όλων των προβλεπομένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό πανηγύρισε τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο ομώνυμος Ιερός Ενοριακός Ναός της Παχειάς Άμμου Ιεράπετρας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβ. αναφέρθηκε στη ζωή και τα χαρίσματα του Αγίου Νικολάου, υπογραμμίζοντας την καθαρή πίστη, την ταπείνωση, την πραότητα, την εγκράτειά του και την αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον, που αποτελεί τον πρώτο καρπό του Αγίου Πνέυματος.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «ο λαοφιλής και θεοπρόβλητος Άγιος, ο μέγας Νικόλαος, ο φερώνυμος της νίκης των απλών και αφοσιωμένων πιστών, εφάρμοζε στον βίο του πράξη ελλόγιμη και λόγο έμπρακτο, γι’ αυτό ανεδείχθη «ο ποιμήν ο καλός», ο προστάτης άγιος των ναυτικών, των ψαράδων και όλων των θαλασσινών, αλλά και προστάτης όλων των χηρών, των πτωχών, των αδυνάτων και δοκιμαζομένων ανθρώπων.

Ας τον παρακαλέσουμε να παραμένει άγρυπνος φουρός και προστάτης όλων των ναυτικών μας, να γαληνεύει τις φουρτουνιασμένες θάλασσες και να ειρηνεύει τις ταραγμένες από τα πάθη και τις ανθρώπινες αδυναμίες ψυχές μας, να σκεπάζει και να περιφρουρεί τη ζωή μας, εμπνέοντας και να αποτελώντας πάντοτε φωτεινό φάρο και απλανή οδηγό όλων μας».

Στην ακολουθία του Όρθρου και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Ηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας Φανερωμένης και Εφημέριος της Ενορίας Παχειάς Άμμου,  καθώς και ο Ιερολ. Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, και συμμετείχε μεγάλος αριθμός πιστών της περιοχής τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

TOP NEWS