Αρχιερατικός εσπερινός Αγίου Νεκταρίου

  • Dogma
ιωνίας

Με κατάνυξη τελέσθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη σεπτή μνήμη των Αγίων ενδόξων θαυματουργών και ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στη Ν. Ιωνία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο εορτασμού του Μητροπολιτικού Ναού, ο Σεβασμιώτατος, παρουσία του ιερού κλήρου και ευλαβών χριστιανών υποδέχθηκε την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον εκ Μικράς Ασίας.

Το παρών έδωσαν η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου με μέλη του ΔΣ του Δήμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στον ταπεινό βίο και στο έμπρακτο παράδειγμα φιλάνθρωπης αγάπης των Αγίων Αναργύρων.

Ανήμερα της εορτής, Κυριακή 1 Νοεμβρίου, θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεσθεί η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερά Εικόνα της Παναγίας θα παραμείνει στον Μητροπολιτικό Ναό μέχρι την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου το απόγευμα.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

TOP NEWS