Αρχιερατικός Εσπερινός Αγίου Πνεύματος στο Ηράκλειο Αττικής

  • Dogma
πνεύματος

Με λαμπρότητα τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουνίου 2022 (Πεντηκοστής) ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Παναγίου και Ζωοποιού Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ηρακλείου Αττικής.

Στον εσπερινό για την εορτή του Αγίου Πνεύματος, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας «Ρόδον το Αμάραντον» εκ Καππαδοκίας, η οποία έχει μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού με αφορμή τις εορταστικές εκδηλώσεις «ΣΤ’ Τριάδια 2022» και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού, που φυλάσσονται στον Ιερό Ναό.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στα χαρίσματα και στις δωρεές που χορηγεί το «Πνεύμα της Αληθείας», ευχόμενος προς όλους πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό Του.

TOP NEWS