Το Άργος τιμά τον Πολιούχο του, Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό

  • Dogma
άργος

Το Άργος πανηγυρίζει σήμερα , Τετάρτη 3 Μαΐου,  με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη,  τη μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Πέτρου του Θαυματουργού.

Την παραμονή της εορτής του Αγίου Πέτρου Τρίτη 2 Μαΐου 2017 στον Καθεδρικό Ιερόν Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γρεβενών Δαβίδ καθώς και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Παροναξίας Καλλίνικου, Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, Άρτης Καλλινίκου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα και Αργολίδος Νεκταρίου . Μετά το θείο κήρυγμα από τον Μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα, έγινε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη προς ευλογία των πιστών, παιανιζούσης της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους.

05 06

Το παρών τους έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιάννης Γκιόλας, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Μανιάτης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ,ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , ο Δημαρχος Αργους Μυκηνων Δημήτρης Καμπόσος, ο Δημαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών Κωνσταντίνος Μπέγκος, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Φ.Στεφανόπουλος και Βασίλης Σιδέρης, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου, αντιδήμαρχοι ,δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.

Την όλη επιμέλεια της εορτής είχαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πέτρου καθώς κι οι Ιερείς του ναού ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Κιντής.

unnamed-1-1 unnamed-3-1-768x512 unnamed-4-1-768x512 unnamed-5-2-768x512 unnamed-6-1-768x512 unnamed-7-768x483

unnamed-8-768x432

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ