Αύριο οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών – Το Σάββατο η Ενθρόνιση στην Καβάλα

  • Dogma
Καβάλα

Αύριο το απόγευμα θα δοθούν οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων Θεοκλήτου και Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στεφάνου.

Την Τετάρτη στις 15 του μηνός οι νέοι Μητροπολίτες Φιλίππων και Μετεώρων θα δώσουν τη διαβεβαίωση ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το Σάββατο στις 12:30 το μεσημέρι στην Καβάλα θα τελεσθεί η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Φιλίππων .

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
11:15 Όρια Μητροπολιτικής Περιφερείας επί τής Εγνατίας Οδού: Υποδοχή του νέου Μητροπολίτου ύπό τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεοδώρου Μαρκοπούλου.
11:30 Άφιξη στο Μνημείον του Αποστόλου Παύλου στην Καβάλα(Νεάπολη). Υποδοχή από τον Τοποτηρητή-Μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα και τη Δημάρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα.
12:00 Κεντρική Πλατεία Καβάλας: Προσφώνηση του νέου Μητροπολίτη από τη Δημάρχο Καβάλας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, των Αρχών, του κλήρου και των πιστών.
12:30 Ιερός Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Καβάλας: Τελετή Ενθρόνησης του νέου Μητροπολίτη.
16:30 Μονή Αποστόλου Σίλα Καβάλας: Αρχιερατικό Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κυρού Προκοπίου, από τον νέο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στεφάνο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
06:30 – 11:00 Καθεδρικός Ναός Αποστόλου Παύλου Καβάλας: Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ