Χριστούγεννα στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

  • Dogma
χριστούγεννα

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2021, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Ενανθρώπησεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στους Ενοριακούς και Προσκηνυματικούς ναούς και στις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ανήμερα της εορτής ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου για την εορτή των Χριστουγέννων, ο οποίος, ερμηνεύοντας την υμνογραφία της εορτής, αναφέρθηκε στον σκοπό του υπέρλογου μυστηρίου της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.

Όπως σημείωσε στην κατακλείδα «ζούμε συνεχιζομένης της πανδημίας του κορωνοϊού και εν μέσω πολλών παγίδων και προκλήσεων. H εναθρώπηση του Θεού είναι μια ευκαιρία να ανασκαλέψουμε ‘τον κρυπτόν της καρδίας μας άνθρωπο’, δηλ. τον εσωτερικό μας κόσμο, για να αναστοχαστούμε τον πραγματικό προορισμό μας, που δεν είναι άλλος από την απόκτηση της σωτηρίας μας. Το μυστήριο της ασύγχυτης ένωσης θείας και ανθρώπινης φύσης στο πρόσωπο του Χριστού, ο σεσαρκωμένος Λόγος, που είναι γεγονός πέρα από τα όρια κάθε ανθρώπινης λογικής και προσεγγίζεται μόνο με πίστη, όταν βιώνεται επηρεάζει μυστικά και λυτρωτικά τον άνθρωπο».

Τέλος ευχήθηκε «όλοι να αισθανθούμε αυτή τη λυτρωτική παρουσία Του στην καθημερινή μας πορεία και να ζήσουμε τη μυστηριακή και ασκητική ζωή της Εκκλησίας, για να μας απαλλάξει από τα άγχη, τις θλίψεις, τις δοκιμάσιες και την παραζάλη των καιρών μας, για να πληρωθούν οι καρδιές μας με αγάπη, πίστη, ελπίδα και την όντως χαρά, και να έρθει η πολυπόθυτη ειρήνη στην ταραγμένη ψυχή μας».

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Εφημέριοι του ναού Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και Αιδεσιμ. Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης, και οι Ιερολογιώτατοι Διάκονοι π. Τίτος Ματαλλιωτάκης και π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, οι Αντιδημάρχοι κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και Γεώργιος Ασπραδάκης, και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της πόλεως, οι περισσότεροι από τους οποίους προσήλθαν για τη Θεία κοινωνία, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

TOP NEWS