Δευτέρα του Πάσχα στο Κοιμητήριο Ιεράπετρας

  • Dogma
δευτέρα

Tη Δευτέρα της Διακαινησίμου Εβδομάδος, 17 Απριλίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Ιεράπετρας.

Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως, τέλεσε τα προγραμματισμένα πέντε ιερά μνημόσυνα και ευχήθηκε ο εκ νεκρών Αναστάς Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, και Αρχηγός της ζωής και νικητής του θανάτου να έχει στην πατρική αγκαλιά Του και να αναπαύει «εν χώρα ζώντων» τις ψυχές όλων των κεκοιμημένων πατέρων και αδελφών που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της πόλεως.

Στη συνέχεια περιστοιχούμενος από όλους τους Κληρικούς τέλεσε Τρισάγιο στους τάφους των Κληρικών και των Ευεργετών της πόλεως, καθώς και στους τάφους των κεκοιμημένων τω Ιερών Μνημοσύνων και άλλων προσφιλών προσώπων που αναπαύονται στο Κοιμητήριο της Ιεράπετρας, ενώ οι Ιερείς της πόλεως μνημόνευσαν σε όλους τους τάφους του Κοιμητηρίου, τηρώντας την παλαιά παράδοση να μνημονεύονται οι κεκοιμημένοι κατά το Άγιο Πάσχα.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Αιδεσ. Πρωτ.  Σάββας Λιναρδάκης, προϊστάμενος Ενορίας Παναγίας Ελεούσας, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ.  Αθανάσιος Ταρλαντέζος, προϊστάμενος της Ενορίας Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, και παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Πανοσιολ/τοι Αρχιμμανδρίτες Φιλόθεος Δοργιάκης και Πορφύριος Αγγελάκης, Εφημέριοι Ενορίας Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής, ο Αιδεσ. Πρωτ. Ανδρέας Πιτροπάκης, Εφημέριος Ενορίας Μεταμ. Σωτήρος, ο Αιδεσιμολ. Πρωτ. Μολυμπάκης, Εφημέριος Ενορίας Τιμίου Σταυρού, και ο Αιδ/τος Οικονόμος π. Κων/νος Λιονάκης, Εφημέριος Ενορίας Παναγίας Ελεούσας, ενώ έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ι. Μ. Ναού Αγ. Γεωργίου και Δ/ντης της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης.

Παρέστησαν πολυάριθμοι ευσεβείς χριστιανοί της πόλης της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο πρώην Αντιδήμαρχος κ. Εμμ. Λουτσέτης.

TOP NEWS