Διδυμότειχο: Φιλοτουρκικά συνθήματα με κόκκινο σπρέι σε χωριό – Το όνομα του Ερντογάν με φόντο εκκλησία

  • Dogma
διδυμότειχο

Αναστάτωση σε χωριό στο Διδυμότειχο από συνθήματα που έγραψαν άγνωστοι με κόκκινο σπρέι. Ενοχλημένοι τόσο οι χριστιανοί όσο και οι μουσουλμάνοι που ζουν στην περιοχή…

Μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο για το χωριό τους προκλητικό γεγονός, βρέθηκαν το πρωί οι κάτοικοι της Σαύρας Διδυμοτείχου στη Θράκη, αφού διαπίστωσαν ότι το βράδυ, ανήμερα της γιορτής των Θεοφανείων, άγνωστοι έγραψαν φιλοτουρκικά συνθήματα πέριξ της εκκλησίας και σε άλλα σημεία του χωριού.

Επειδή κάτι τέτοιο δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ στην Σαύρα, όπου για όσους δεν γνωρίζουν κατοικούν και αρκετοί μουσουλμάνοι αλλά διαχρονικά ζουν αρμονικά, ήρεμα, αγαπημένα και υποδειγματικά με τους χριστανούς συγχωριανούς τους, αμέσως ειδοποιήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και η Αστυνομία στο Διδυμότειχο.

Τους ενόχλησε άλλωστε πάρα πολύ να βλέπουν σε τέτοια κατάσταση την εκκλησία τους, μια τόσο σημαντική εορτή για την Χριστιανοσύνη.

Παράλληλα, κάποιοι πήραν μπογιά και έσβησαν όσα συνθήματα υπήρχαν πέριξ της εκκλησίας, για να μην γίνει η Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων και υπάρχουν γραμμένα όλα αυτά, ενώ το ίδιο όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, έκαναν και στην στάση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ.

 Πηγή: evros-news.gr

 

TOP NEWS