Δημητριάδος προς μαθητές Δημοτικών: Η λέξη «πιστεύω» σημαίνει «εμπιστεύομαι»

  • Dogma
δημητριάδος

Λίγες ώρες πριν από το «πρώτο κουδούνι» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος έστειλε το δικό του ξεχωριστό μήνυμα προς του μαθητές των Δημοτικών Σχολείων. 

Με πατρική αγάπη ο Μητροπολίτης Δημητριάδος διαβεβαιώνει τους μαθητές ότι μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους θα κάνει τα πάντα ώστε να μην τους λείψουν ποτέ το χαμόγελο και η αισιοδοξία, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι: Η λέξη «πιστεύω» σημαίνει «εμπιστεύομαι».

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος προς τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων:

Αγαπητά μου παιδιά,

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς χτύπησε. Το σχολείο σας άνοιξε και πάλι την αγκαλιά του και σάς υποδέχθηκε. Ξαναβρίσκετε τους παλιούς αλλά και τους νέους σας συμμαθητές. Μαζί τους θα ξεκινήσετε ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της γνώσης, τής χαράς και τής δημιουργίας.

Γύρω σας βλέπετε τους γονείς και τους δασκάλους σας. Σας κοιτούν και εκείνοι με πολλή αγάπη και με πολλές ελπίδες για τό καινούργιο σας αυτό εκπαιδευτικό ταξίδι. Κοιτάξτε τους και εσείς και θα δείτε στα μάτια τους την αγάπη και την προθυμία τους να σταθούν δίπλα σας σε κάθε δυσκολία. Εμπιστευτείτε τους και θα αισθανθείτε σέ όλη τη διάρκεια τής φετινής χρονιάς την ασφάλεια και την συμπαράσταση πού είναι έτοιμοι να σάς χαρίσουν απλόχερα.

Την ίδια εμπιστοσύνη, σάς παρακαλώ να δείξετε και στην Τοπική μας Εκκλησία. Στους Ιερείς της, στα μεγαλύτερα παιδιά πού οργανώνουν τις νεανικές δραστηριότητές της και στους κατηχητές της. Όλοι αυτοί προετοιμάζουν μια ζεστή αγκαλιά πού είναι έτοιμη να σάς υποδεχθεί. Εάν αισθανθείτε την ανάγκη να συναντήσετε καινούργιους φίλους, να χαρείτε με πολλές δραστηριότητες και κυρίως να γνωρίσετε τον μεγάλο και παντοτινό σας φίλο, τον Χριστό, στην Ενορία σας, σας περιμένει η συντροφιά τού Κατηχητικού Σχολείου. Εκεί θα βρείτε πρόσωπα πού μπορείτε να εμπιστευτείτε και να αγαπήσετε.

Πάνω από όλα όμως εκεί σάς περιμένει μία μεγάλη οικογένεια: η οικογένεια τής Εκκλησίας στην οποία ανήκετε όλοι και όλες, αφού, λίγο μετά τη γέννησή σας, γίνατε μέλη της με τη Βάπτισή σας.

Μην ξεχνάτε πως η λέξη «πιστεύω» σημαίνει «εμπιστεύομαι». Ας γίνει λοιπόν το Κατηχητικό ο πιο αγαπημένος τόπος μετά το σχολείο σας. Εκεί θα μάθετε να εμπιστεύεστε τον Θεό και να είστε βέβαιοι πως και Εκείνος δεν θα απουσιάσει ποτέ από τη ζωή σας.

Καλό ξεκίνημα λοιπόν! Έχουμε όλοι ανάγκη την αισιοδοξία σας και τό χαμόγελό σας. Οι δάσκαλοι, οι γονείς σας και εγώ, ως Πνευματικός σας Πατέρας, σας διαβεβαιώνω πως θα κάνουμε τα πάντα, ώστε αυτά τά δύο να μην σάς λείψουν ποτέ από τη ζωή σας.

Σάς εύχομαι με όλη μου την πατρική αγάπη,

Καλή και ευλογημένη χρονιά!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

† Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ

TOP NEWS