ΔΙΣ: Θετικά βλέπει τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας – Τί θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση

  • Dogma
Δ.Ι.Σ

Θετικά βλέπει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) τη διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και σύμφωνα με εκκλησιαστικέ πηγές το θέμα φαίνεται πως θα προχωρήσει άμεσα με τη σχετική εισήγηση στην Κυβέρνηση.

Για τη διχοτόμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, μιας εκ των μεγαλυτέρων Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς αριθμεί 219 ενορίες, ερίζουν χρόνια Αγρίνιο και Μεσολόγγι και η εκδημία του Μακαριστού Αιτωλίας Κυρού Κοσμά έφερε για μια ακόμα φορά το θέμα στην επιφάνεια.

Τί κι αν ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος είχε ζητήσει  σε δημόσιες δηλώσεις του προ ήμερών να σταματήσει κάθε κουβέντα για αυτό το θέμα… Τί κι αν φρόντισε και να καταστήσει σαφείς τις θέσεις του στον Αρχιεπίσκοπο στην πρόσφατη συνάντησή τους.

Ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι συντάσσεται με τους Αγρινιώτες που ζητούν με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι και ο Σύλλογος Πολύτεκνων απέστειλε προσφάτως ανοιχτή επιστολή  να ιδρυθεί και νέα Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο.

Πλέον αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πότε θα γίνει η σχετική εισήγηση στην Κυβέρνηση και ποια φυσικά θα είναι η απάντηση. Αν και μάλλον, δύσκολα, η πολιτεία δε θα αποδεχθεί  το αίτημα της Εκκλησίας… Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι αν θα ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για τον εκκλησιαστικό Καλλικράτη.

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης: Οι 10 +1 λόγοι που «επιβάλλουν» Μητρόπολη στο Αγρίνιο

 

 

 

TOP NEWS