Δώρα από την Αρχιεπισκοπή στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Ελπίδα

  • Dogma
ογκολογικής

Εκατοντάδες δώρα στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Μαριάννα Βαρδινογιάννη – Ελπίδα μοίρασε σήμερα το πρωί μέσω της φιλανθρωπικής εταιρείας «Αποστολή» η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής και τον Γενικό Διευθυντή της Αποστολής κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα επισκέφθηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, για να ευχηθούν ενόψει των Χριστουγέννων και να μοιράσουν παιχνίδια στα παιδιά.

Τον Αρχιεπίσκοπο και την συνοδεία του υποδέχθηκαν στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, γιατροί, διοικητικό προσωπικό, γονείς και παιδιά.

Ο Επίσκοπος Θεσπιών τέλεσε δέηση υπέρ υγείας των παιδιών και αμέσως μετά η κ. Βαρδινογιάννη εξήρε το σημαντικό έργο της Εκκλησίας και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή του στο έργο του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας. «Υποκλινόμαστε στην βαθιά σας ευαισθησία και στο έργο που επιτελείται για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βαρδινογιάννη και σημείωσε ότι «αισθανόμαστε ευγνώμονες για την συμπαράσταση σας», ενώ αναφέρθηκε στην συνεργασία με την Εκκλησία στον τομέα εθελοντικής προσφοράς μυελού των οστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την κ. Βαρδινογιάννη και συνεχάρη τόσο την ίδια όσο και τους συνεργάτες της για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο νοσοκομείο, ενώ ευχήθηκε σε όλους υγεία και Καλά Χριστούγεννα. Τόνισε, επίσης, ότι η Αρχιεπισκοπή θα είναι αρωγός στο έργο του Συλλόγου Ελπίδα, κάνοντας ειδική αναφορά στην εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με το προσωπικό, αλλά και τους γονείς και τα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να στολίσει και με τη δική του ευχή το Χριστουγεννιάτικο «Δένδρο των ευχών» που δεσπόζει στην είσοδο του νοσοκομείου.

Η ιστορία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» ξεκινά το 1990. Η αγάπη των μελών της για τα παιδιά και η διαπίστωση πως έλειπαν από την Ελλάδα τα μέσα για τη θεραπεία των παιδιών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών ήταν οι δύο βασικοί παράγοντες της ίδρυσης του Συλλόγου.

Το πρώτο ογκολογικό νοσοκομείο για παιδιά στην Ελλάδα, η «Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» εγκαινιάστηκε στις 14 Οκτωβρίου 2010 από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, ενώ τον αγιασμό του κτιριακού συγκροτήματος τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

 

ογκολογικής

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS