Ε’ Ημερίδα Στελεχών Γραφείων Τύπου στην Θεσσαλονίκη

  • Dogma
ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 22 Ιανουαρίου, στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η πέμπτη ενημερωτική Ημερίδα για τους Υπευθύνους των Γραφείων Τύπου και άλλων προσώπων που ασχολούνται με την επικοινωνία των Ιερών Μητροπόλεων, για τα στελέχη των δεκατεσσάρων Ιερών Μητροπόλεων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Ημερίδα διοργανώθηκε σε υλοποίηση σχετικής αποφάσεως της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Συνεδρίας της 2ας Ιουνίου 2016, όπως διοργανωθούν Ημερίδες με την φροντίδα της Συνοδικής Επιτροπής Τύπου, Δημοσίων Σχέσεων και Διαφωτίσεως για τα ειδικά στελέχη των ανά Περιφέρεια Ιερών Μητροπόλεων.

Έκτοτε έχουν διοργανωθεί επιτυχώς τέσσερεις Ημερίδες για τις Ιερές Μητροπόλεις των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Θεσσαλίας. Την οργάνωση και φιλοξενία της πέμπτης Ημερίδας ανέλαβε η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Στην Ημερίδα παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος και Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής.

Μετά την προσευχή, ο φιλοξενήσας την Ημερίδα Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, καλωσόρισε τους κληρικούς και λαϊκούς εκπροσώπους των Ιερών Μητροπόλεων. Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου, των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για επιτυχία της Ημερίδας, ευχαρίστησε τόν Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την φιλοξενία και απηύθηνε χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ο πρώτος εισηγητής, αξιότιμος κ. Χάρης Κονιδάρης, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Μέλος της Σ.Ε. επί του Τύπου, ανέπτυξε το θέμα: «Μ.Μ.Ε. και Εκκλησία». Ο κ. Κονιδάρης στην εισήγησή του απέβλεψε στον προσδιορισμό της ταυτότητας της Εκκλησίας, των Μ.Μ.Ε. και την μεταξύ τους σχέση.

Μετά το διάλειμμα έλαβε τον λόγο ο δεύτερος εισηγητής, ελλογιμώτατος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Ειδικός Επιστημο-νικός Σύμβουλος Επικοινωνίας, Ενημερώσεως και Παιδείας της Ιεράς Συνόδου, Διευθυντής Συντάξεως του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ», Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας και Μέλος της Σ.Ε. επί του Τύπου, και εισηγήθηκε το θέμα: «Ενσώματη και ασώματη επικοινωνία στα Μ.Μ.Ε., την Τεχνολογία και την Εκκλησία». Ο κ. Κατσιάρας αναφέρθηκε στο ιστορικό υπόβαθρο της εμφάνισης του τεχνολογικού φαινομένου, στην ενδεχόμενη μεταφυσική του διάσταση και στις επιπτώσεις του στην αντίληψη περί Θεού, ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά το πέρας της κάθε Εισηγήσεως επακολούθησε συζήτηση μεταξύ των Εισηγητών και των Εκπροσώπων των Ιερών Μητροπόλεων και παρατέθηκε γεύμα από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κάτω Τούμπας.

ημερίδα

Εκ της Συνοδικής Επιτροπής επί του Τύπου,
των Δημοσίων Σχέσεων και της Διαφωτίσεως

TOP NEWS