Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων

  • Δόγμα

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Κύριλλος, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην τυπική διάταξη και τη θεολογική σημασία των ιερών Εγκαινίων.

Το διήμερο 5 και 6 Μαΐου 2023 τελέσθηκαν κατά την προβλεπόμενη εκκλησιαστική τάξη τα Εγκαίνια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνης Μελισσίων από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο. 

Στον Εσπερινό των Εγκαινίων πραγματολοιήθηκε η τελετή υποδοχής των Ιερών Λειψάνων των εν Ταώ Οσιομαρτύρων Πατέρων, του Αγίου ιερομάρτυρος Βλασίου του Ακαρνάνος και της Αγίας Μάρτυρος Αντωνίνης, ακολούθησε η κατάθεση των Ιερών λειψάνων επί της Αγίας Τραπέζης και εν συνεχεία ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Προ των αποστίχων, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες της Μητροπόλεως τους κ. κ. Ευθύμιο Ζορμπάλα και Κωνσταντίνο Ίσαρη, ιεροψάλτες και διακονητές του ως άνω Ιερού Ναού. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Κύριλλος, κήρυξε τον θείο λόγο αναφερόμενος στην τυπική διάταξη και τη θεολογική σημασία των ιερών Εγκαινίων.

Την κυριώνυμο ημέρα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  κ. Κύριλλος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε της Τελετής των Εγκαινίων και ιερούργησε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο νεοεγκαινιασθέν Ιερό Θυσιαστήριο, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρα Καραγιάννη, τους Αρχιερατικούς Επιτρόπους Κηφισιάς, Εκάλης-Νέας Ερυθραίας, Αμαρουσίου, Πεύκης-Μεταμορφώσεως και ιερείς τόσο της περιοχής, όσο και άλλων ιερών Μητροπόλεων.

Προ της Απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης, ευχαρίστησε και επήνεσε τον προϊστάμενο και κτήτορα του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Νικόδημο Παχόγλου, ο οποίος κοπίασε μαζί με τους συνεργάτες του, ώστε να αποπερατωθεί και να εγκαινιασθεί ο Ιερός Ναός. Τους ιερούς ύμνους, απέδωσαν βυζαντινοί χοροί υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Υμνωδού της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας κ. Γεωργίου Χατζηχρόνογλου. Την επιμέλεια των τριακοστών έκτων (36) Ιερών Εγκαινίων είχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς Πανοσ. Αρχιμ. π. Γρηγόριος Λιέπουρης,ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αθανάσιος Ντέτσικας, ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Ιάκωβος Χρόνης και οι κ.κ. Γεώργιος Κουκούτσης και Γεώργιος Αθανασόπουλος.

TOP NEWS