Έναρξη επιμορφωτικών σεμιναρίων για κληρικούς στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

  • Dogma
νέας ιωνίας

Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν Επιμορφωτικά Σεμινάρια για κληρικούς και υποψήφιους κληρικούς με θέμα: «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)», το οποίο μοριοδοτείται από την Ελληνική Πολιτεία.

Ο κύκλος των Σεμιναρίων θα περιλαμβάνει εισηγήσεις που θα πραγματοποιούνται από πεπειραμένους κληρικούς και έγκριτους ακαδημαϊκούς και θα απευθύνονται σε κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και υποψήφιους κληρικούς. Σκοπός τους θα είναι η παρουσίαση βασικών εννοιών σε θέματα Λειτουργικής, Ποιμαντικής και Διοίκησης και Οργάνωσης Ενορίας καθώς και η συμβουλευτική προσέγγιση πάνω σε σύγχρονα ποιμαντικά ζητήματα.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 τελέσθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Νέα Ιωνία ο Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο οποίος επευλόγησε την έναρξη του προγράμματος, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Πρώτος εισηγητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Δρ. Θεολογίας, ο οποίος, αφού αρχικά μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και αναφέρθηκε στο περιεχόμενο και στους στόχους του προγράμματος, καθώς και στις δυνατότητες που προσφέρει στους κληρικούς να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση σύγχρονων πρακτικών και ποιμαντικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

TOP NEWS