Ενενήντα χρόνια ζωής για την ενορία Αγ. Δημητρίου Βύρωνος

  • Dogma
δημητρίου

Μια μεγαλειώδης επετειακή εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε για τα 90 χρόνια από της ιδρύσεως της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Το απόγευμα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου και ώρα 7.00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία  η  επετειακή εορταστική εκδήλωση της Ενορίας του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος στο κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» στο Βύρωνα  που ήταν αφιερωμένη στα 90 χρόνια από της ιδρύσεώς της με την  μεγάλη και συγκινητική συμμετοχή πιστών ενοριτών, κληρικών,  του εντιμοτάτου Δημάρχου Βύρωνος κ. Γρηγορίου Κατωπόδη και εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και πολλών τοπικών Φορέων.

Την εκδήλωση ευλόγησε και τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και  Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου

Αφορμή της πραγματοποποιήσεώς της ήταν η κυκλοφορία του βιβλίου – Λευκώματος που συνέγραψε ο κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος με τίτλο : «Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος. 90 χρόνια (1927-2017) ενοριακής και προσφοράς και μαρτυρίας»

Ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χριστόδουλος Κοτσίφης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού παρουσιάσε τους ομιλητές κ. Νικόλαο Μπασέα, Δικηγόρο, κ. Αθανάσιο Παπαθανασίου, Θεολόγο και κ. Πάνο Αναγνωστόπουλο, Δικηγόρο τους οποίους συνδέει το γεγονός ότι είναι ενορίτες και συμμετέχουν στις δράσεις της ενορίας από πολλών ετών. Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο συγγραφέας – ερευνητής του βιβλίου – Λευκώματος κ. Νίκος Αναγνωστόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δανιήλ και τον προϊστάμενο της ενορίας π. Χριστόδουλο Κοτσίφη.

Τέλος ο π. Χριστόδουλος, κάλεσε τον Σεβασμιώτατο  να λάβει το λόγο ο οποίος με την σειρά του συνεχάρη τον συγγραφέα για το καλαίσθητο και αξιόλογο έργο του αναφερόμενος στον σημαντικό και σπουδαίο ρόλο που καλείται σήμερα η ενορία και γενικότερα η Εκκλησία να διαδραματίσει για την ωφέλεια και την σωτηρία του πιστού λαού της. Επίσης παρέδωσε στον κ. Γρηγόριο Κατωπόδη, Δήμαρχο Βύρωνος, αντίτυπο του Λευκώματος του κ. Νικολάου Αναγνωστοπούλου.

Η επιτυχημένη και άρτια σε οργάνωση εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών των ΙΕ  Δημητρίων 2017 που διοργανώνονται επί σειρά ετών με μεγάλη επιτυχία.

Κορυφαίο γεγονός των ΙΕ  Δημητρίων 2017 είναι η άφιξη της θαυματουργού Ιεράς εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την νήσο Αμοργό το εσπέρας της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 που θα παραμείνει για προσκύνηση από τους ευλαβείς πιστούς έως και την Κυριακή 29 Οκτωβρίου το μεσημέρι.

Τα εφετινά ΙΕ  Δημήτρια 2017 πλαισιώνονται από καθημερινές θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες καθώς και επίκαιρες πνευματικές ομιλίες από κληρικούς ομιλητές.

DSCN5267 DSCN5240 DSCN5232 DSCN5220

TOP NEWS