Εορταστική εκδήλωση Ιεράς Συνόδου για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου – Φωτογραφίες

  • Dogma

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023, στην Αίθουσα του Μεγάλου Συνοδικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

Κατά την εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος,  ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.), Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής των Υπηρεσιών της ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωίνος, ο Διευθυντής Δημοσιονομικού Ελέγχου, κ. Διονύσιος Γιαννακόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Επικοινωνιακής και Μορφωτικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Μ.Υ.Ε.Ε.), κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Διευθυντής του Ιστορικού Αρχείου, Καθηγητής κ. Νικόλαος Τόμπρος, κληρικοί και λαϊκοί συνοδικοί υπάλληλοι όλων των Συνοδικών Υπηρεσιών, ομίλησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λεβέντης, Εισηγητής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με θέμα: «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και Παλιγγενεσία».

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, την οποία χαρακτήρισε “απαρχή όλων των εορτών της Εκκλησίας μας και Κεφάλαιο της σωτηρίας μας, αφού με την ενανθρώπηση του Λόγου του Θεού ελευθερώθηκε το ανθρώπινο γένος από τη δουλεία της αμαρτίας, του διαβόλου και του θανάτου”. Επίσης τόνισε ιδιαίτερα ότι “εμείς οι Έλληνες τιμούμε ιδιαζόντως την εορτή αυτή, επειδή αυτή την ημέρα επέλεξαν οι πρόγονοί μας να ορίσουν την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης για την απελευθέρωση του Γένους από την πολυαίωνη τουρκική δουλεία”.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ευχαρίστησε θερμά τον ομιλητή.

 

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

TOP NEWS