Εορτές Αγίου Δωδεκαημέρου στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας

  • Dogma
ιωνίας

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Με πολλή αγάπη απευθύνομαι προς εσάς για να καταθέσω μερικές σημαντικές διευκρινήσεις, που αφορούν στον εκκλησιασμό σας κατά τις ημέρες των μεγάλων εορτών των Χριστουγέννων, της Περιτομής του Κυρίου (Πρωτοχρονιά) και των Θεοφανείων, σύμφωνα πάντοτε με την λεπτομερή Εγκύκλιο που λάβαμε από την Ιερά Σύνοδο της Αγίας μας Εκκλησίας.

Κατά τις τρείς μεγάλες αυτές εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, που επιτρέπεται η συμμετοχή των πιστών στη Θεία Λειτουργία, παρακαλώ θερμά όλους κατά την προσέλευση και την παραμονή σας στους ναούς, να εφαρμόζετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που συστήνουν οι ειδικοί, προκειμένου να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία σας στους ναούς θα πρέπει να είναι σύμφωνη με την αναλογία του ενός (1) προσώπου, ανά 15τμ. επιφάνειας και με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων μεταξύ σας.
Στην είσοδο των Ιερών Ναών θα βρίσκονται τοποθετημένα αντισηπτικά για την απολύμανση των χειρών σας, καθώς και ο προβλεπόμενος αναγκαίος εξοπλισμός υγιεινής (μάσκες, χαρτομάνδηλα, χάρτινες πετσέτες κλπ).

Σε κάθε ναό της Μητροπόλεώς μας, τις ημέρες αυτές, θα τελεσθούν περισσότερες Θείες Λειτουργίες, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ενορίας, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουν όσο περισσότεροι πιστοί στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και να αποφευχθεί έτσι ο συγχρωτισμός.

Πιο συγκεκριμένα, την εορτή των Χριστουγέννων, η Α΄ Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί 06.30 με 08.00π.μ. και η Β΄ Θεία Λειτουργία 08.30 με 10.00π.μ. Την εορτή της Περιτομής του Κυρίου μας (Πρωτοχρονιά) η Α΄ Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί 07.00 με 09.30π.μ. και η Β΄ Θεία Λειτουργία 10.00 με 11.00π.μ. Την εορτή των Θεοφανείων η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, που θα τελεσθεί εντός των ναών, από τις 07.00 έως τις 9.30π.μ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ιερείς των ενοριών σας, οι οποίοι καθημερινά βρίσκονται στους ναούς, τελώντας τα λειτουργικά τους καθήκοντα.
Υπενθυμίζουμε ότι τις υπόλοιπες ημέρες οι ιερές ακολουθίες τελούνται κεκλεισμένων των θυρών και μετά το πέρας αυτών, οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοικτοί για προσκύνηση και κατ’ ιδίαν προσευχή των πιστών.

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Εξαιτίας της πανδημίας, όσο λιτά κι αν καλούμαστε να εορτάσουμε τις μεγάλες εορτές του Αγίου Δωδεκαημέρου, οι εορτές αυτές καθόλου δεν υστερούν σε χάρη και λαμπρότητα.

Μην φοβάστε και μην απελπίζεστε. Μία πρόσκαιρη δοκιμασία είναι που γρήγορα θα περάσει.

Οι Εκκλησίες μας είναι και πάλι ανοικτές. Με τις πολλές Θείες Λειτουργίες που θα τελεσθούν και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα υπάρχει χώρος για όλους.

Ο Χριστός μας γεννιέται!

Ελάτε με πίστη και αγάπη να λάβετε το Σώμα και το Αίμα Του. Ελάτε να ενωθούμε με Εκείνον και να συγκατοικήσουμε μαζί Του στην αγία Φάτνη Του.
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ΓΑΒΡΙΗΛ

TOP NEWS