Εορτή Αγίου Χριστοφόρου στην Λουτρόπολη Καμένων Βούρλων

  • Dogma
χριστοφόρου

Πανηγυρικά εορτάσθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου στην λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων η Ιερά μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου.

Στην  Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του αγίου Παντελεήμονος, παρουσία αποτμήματος του χαριτοβρύτου Ιερού Λειψάνου του αγίου,  χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, συμμετεχόντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας καθώς και άλλων  Μητροπόλεων και αρκετών πιστών.

Έψαλλε δε Βυζαντινός χορός, τον οποίο απάρτιζαν ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Γεώργιος Κυρμανίδης, ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Ανδρέας Ιωακείμ και άλλοι Ιεροψάλτες από την ευρύτερη περιοχή.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Ποιμενάρχης μας  ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του αγίου και ευχήθηκε τα δέοντα εις τον άγοντα τα ονομαστήριά του Προηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καμένων Βούρλων και Προϊστάμενο  του Ιερού Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χριστοφορο Κολοκυθά.

Ο π. Χριστοφόρος με αισθήματα ειλικρινούς υικής αγάπης και σεβασμού, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο,  ευχαριστώντας τον εκ βάθους καρδίας δια την τιμητική και αγιαστική παρουσία του στην Εορτή.

Τέλος, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, στο παρακείμενο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους εορταστάς.

 

img_0062_0 img_0061_0 χριστοφόρου img_0014_0 img_0011_0

TOP NEWS