Εορτή Αγίου Σπυρίδωνος στη Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας

  • Dogma
φιλαδελφείας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας τίμησε τη σεπτή μνήμη του Αγίου Πατρός ημών Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου του θαυματουργού, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Ιωνία.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, παραμονή της  εορτής, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών συνέρευσε ευλαβικά στον Ιερό Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα του Αγίου.

Την κυριώνυμο ημέρα το πρωί εψάλη η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

eorti-agiou-spiridonos014 eorti-agiou-spiridonos058

Ο κ. Γαβριήλ, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο θαυμαστό βίο του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος με την απλότητα, αλλά και την ταπεινότητα που
του διέκριναν αποτέλεσε σπουδαίο πρότυπο ιεράρχη της Εκκλησίας μας, αφήνοντας ανεξίτηλη την προσωπική του σφραγίδα στην συνοδική έκφρασή της.

eorti-agiou-spiridonos083

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ, τέλεσε την εις Πρωτοπρεσβύτερον χειροθεσία του π. Αθανασίου Ηλιοπούλου, πτυχιούχου της Θεολογικής και
Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Εφημέριου του Ιερού Ναού, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό του για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στον Ιερό Ναό, στον οποίο στεγάζεται το κεντρικό συσσίτιο της Ιεράς
Μητροπόλεως.

Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας θα τελεσθεί μεθέορτος Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Σπυρίδωνος.

TOP NEWS