Εορτή του Αγίου Μακαρίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

  • ΔΟΓΜΑ

Η μνήμη του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, η οποία τιμάται την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει αφιερώσει παρεκκλήσιο (Κάθισμα) στους βράχους βορείως του Ιδρύματος.

Την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, παραμονή της εορτής το απόγευμα και ώρα 16:00, θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης.

Ανήμερα της της εορτής, το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου 2022 θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα δημόσιας υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και με υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας.

Σε διήγηση του Αγίου Μακαρίου με ισχυρά πνευματικά μηνύματα σχετικά με την ανθρώπινη επικοινωνία και την ύπαρξη του ανθρώπου ως «Πρόσωπο προς Πρόσωπο», βασίζεται το πρόγραμμα ΛΟΓΟΥ και ΤΕΧΝΗΣ, το οποίο αναπτύσσει από ετών η Ακαδημία σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα από 350 έργα καλλιτεχνών, από όλες τις ηπείρους έχουν δωρηθεί ήδη και εκτίθενται στην ΟΑΚ. Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ως Ελλάδα και ως Ευρώπη να βρούμε και πάλι το αληθινό νόημα των ανθρωπίνων σχέσεων, που βασίζονται στην «πρόσωπο προς πρόσωπο» κοινωνία μας.

TOP NEWS