Εορτή Τριών Ιεραρχών στη Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

  • Dogma
αλεξανδρουπόλεως

Η ιερά μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννου του Χρυσοστόμου, εορτάσθηκε πανηγυρικά στην Μητρόπολή Αλεξανδρουπόλεως, με τη καθιερωμένη Θεία Λειτουργία στους Ιερούς Ναούς που παρακολούθησαν πολύς κόσμος και πολλοί μαθητές και μαθήτριες των σχολείων μας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος ιερούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία πολλών μαθητών, των καθηγητών τους και των Προϊσταμένων των Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως του Νομού μας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε αρτοκλασία που προσέφερε το 1ο Γυμνάσιο και το 3ο Δημοτικό της πόλεώς μας και το μνημόσυνο των κεκοιμημένων καθηγητών του 1ου Γυμνασίου.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως ευχήθηκε στα παιδιά οι Τρείς Ιεράρχες να τους φωτίζουν και να τους καθοδηγούν στη ζωή τους και να ενδυναμώνουν τους καθηγητές τους «που δίνουν», όπως είπε, «από το περίσσευμα της καρδιάς τους στους μαθητές τους».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας οι ιερείς διένειμαν στους μαθητές το δώρο που τους υποσχέθηκε ο Μητροπολίτης μας, ένα κουπόνι με το οποίο η Ιερά Μητρόπολη κέρασε σε όλα τα παιδιά από έναν καφέ ή αναψυκτικό στις καφετέριες της πόλεώς μας.

αλεξανδρουπόλεως

TOP NEWS