Επετειακή εκδήλωση για την 25η Μαρτίου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
εκδήλωση

Εόρτια μουσικοχορευτική επετειακή Εκδήλωση διοργανώθηκε από την  Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την ευθύνη της οποίας είχαν οι φορείς της, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος»  και το Χορευτικό Σύνολο Ι.Μ.Δ. «Η ΔΗΜΗΤΡΙΑΣ».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου, Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019, στις 18.30 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, κατόπιν του Μεθέορτου Εσπερινού, που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Στην Εκδήλωση ακούστηκαν παραδοσιακά τραγούδια του Αγώνα, που απόδωσε εξαιρετικά ο γνωστός μαΐστορας της παραδοσιακής μουσικής π. Χρήστος Κυριακόπουλος, από την Κηφισιά Αττικής, μαζί με μουσική ορχήστρα, ενώ, παράλληλα, πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα παρουσίασαν τα δύο Χορευτικά Σύνολα (Γυναικείο και Εφηβικό) της Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Δημητριάς», το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «ΤΟ ΕΓΓΛΕΖΟΝΗΣΙ», το Χορευτικό Σύνολο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «ΙΩΝΕΣ» και το Χορευτικό Σύνολο Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον π. Χρήστο σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «…Όσο υπάρχουν άνθρωποι σαν τον παπά-Χρήστο, η Ελλάδα δεν πεθαίνει. Η Ελλάδα θα ζει…». Ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την ομιλία του απευθυνόμενος προς το πολυπληθές κοινό, που αψήφησε και το βραδινό κρυαδάκι του Μαρτίου, εξαίροντας τη σημασία που έχει να αισθανόμαστε στις ημέρες μας Ελεύθεροι πνευματικά και ψυχικά ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Πόσο ελεύθεροι είμαστε σήμερα; Ας το σκεφτούμε καλά, γιατί πρέπει να κρατήσουμε την ελευθερία, που δεν είναι μόνο τα σύνορά μας, είναι η πνευματική μας ελευθερία, είναι η ψυχική μας ελευθερία, είναι η ελευθερία να είμαστε Ορθόδοξοι και Έλληνες. Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα σε όλους».

Παραδοσιακά τραγούδια, όπως προαναφέρθηκε παρουσίασε ο π. Χρήστος Κυριακόπουλος, και τον συνόδευσαν οι μουσικοί:

Κώστας Γιαννακόπουλος – Κλαρίνο

Κώστας Γεωργούδης – βιολί

Γιαννούλης Μαργώνης – Λαούτο

Ανδρέας Νιάρχος – Κρουστά και φλογέρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι τόσο ήταν το μέγεθος της επιτυχίας, που οι διοργανωτές σκέπτονται στον χώρο αυτό να πραγματοποιείται κάθε χρόνο η Επετειακή Εκδήλωση της 25ης Μαρτίου του 1821.

εκδήλωση

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ