Εσπερινός Χριστουγέννων στην Κέρκυρα

  • Dogma

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου 2015 τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος

Στον εσπερινό των Χριστουγέννων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

24122015_kerkira (2)

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτ. π. Γεώργιος Βλάχος μιλώντας για τη σημασία της Ενσάρκωσης του Λόγου. Συγκεκριμένα ο π. Γεώργιος υπογράμμισε ότι, η αλήθεια, την οποία διακηρύσσει επίμονα η χριστιανική πίστη, είναι ότι «ο Θεός αγάπη εστί». Aυτή την εκπληκτική πραγματικότητα τονίζει με πασίχαρο τρόπο η  Εορτή των Χριστουγέννων.

24122015_kerkira (3)

Στο τέλος του Εσπερινού ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα στους πιστούς, με τη συμμετοχή όμως στο Μυστήριο  της Θείας Ευχαριστίας, ώστε να γεννηθεί και στις δικές μας καρδιές ο Ιησούς Χριστός.

24122015_kerkira (4)

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος άκουσε τα Κάλαντα στο Επισκοπείο από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας, τη Φιλαρμονική Εταιρεία Καποδίστριας, τη Χορωδία Κέρκυρας, καθώς και από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος. Στο τέλος ο κ. Νεκτάριος πρόσφερε ευλογίες.

TOP NEWS