Εσπερινός της Αγάπης και Θεία Λειτουργία στη Μ. Αναστάσεως στο Λουτράκι (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Προ της Απολύσεως ο Ιεροκήρυξ π. Άνθιμος ανέγνωσε την Πασχαλινή Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Ποιμενάρχου μας ενώ ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του κάλεσε τους πιστούς να μην παύσουν να προσεύχονται στον Αναστάντα Κύριό μας να φωτίζει τους ηγήτορες της Χώρας μας αλλά και όλους εμάς, ώστε «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν».

Μετά λαμπρότητος και ευπρεπείας, εν μέσω μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος, τελέσθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της Σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Το εσπέρας της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης ετέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, παρουσία του Καθηγουμένου της Ι. Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεώνκαι Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγαπίου, πλαισιούμενος απότον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο,τον Πανοσ. Αρχιμ.π. Ρωμανό Φωκάκη, Εφημέριο Ι. Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων,τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ,Εφημέριο Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τους Αιδεσ.π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο Ι. Ναού Γενεσίουτης Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) Λουτρακίου, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, Εφημέριο του Ι. Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου και από τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματάκαι π. Χρήστο Χίλια.Το Ι. Ευαγγέλιο εκτός από τον Σεβασμιώτατο και τον Α΄ στα πρεσβεία Διάκονο ανέγνωσε Αγγλιστί ο Ιεροκήρυκαςπ. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Προ της Απολύσεως ο Ιεροκήρυξ π. Άνθιμος ανέγνωσε την Πασχαλινή Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Ποιμενάρχου μας ενώ ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του κάλεσε τους πιστούς να μην παύσουν να προσεύχονται στον Αναστάντα Κύριό μας να φωτίζει τους ηγήτορες της Χώρας μας αλλά και όλους εμάς, ώστε «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν».

Ο Χριστός έκανε «καινούργια» την ζωή μας με την Ανάστασή Του,μας χάρισε και την δική μας ανάσταση και μας δίδει ευτυχία κάνοντας τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Ο Ποιμενάρχης μας κατέληξεευχαριστώντας τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά για την παρουσία του αλλά και για όλα, όσα έχει προσφέρει στην Τοπική μας Εκκλησία, εκπονώντας μελέτες για Ι. Ναούς και για τα κοινωφελή και πνευματικά έργα της Ι. Μητροπόλεως μας και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Πετρίτση, γνήσιο «τέκνο» της Εκκλησίας μας, που ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, βοηθάει σε τεχνικά θέματα, εργαζόμενος αθόρυβα.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 17 Απριλίου 2023, στην αυτή πανηγυρίζουσα Ι. Μονή ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής κ. Αγαπίου.Παρέστησανσυλλειτουργούντες ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος και ομίλησε, τη αναθέσει του Σεβ. Ποιμενάρχου μας, επικαίρως, μετά αδελφών της αυτής Ι. Μονής, ο Πανοσ.Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, οι Αιδεσ.π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, π. Πέτρος Καγιούλης, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και οι Διάκονοιπ. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Λόγω της βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ι. Λιτανεία,ενώ προ της Απολύσεως της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξη.Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον ομιλήσανταΚαθηγούμενο της Ι. Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο, τον Καθηγούμενο της Πανηγυρίζουσας Ι. Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως μας Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και την υπ’ αυτόν Ι. Αδελφότητα, γιατί μέσα από την άσκηση και την προσευχή μεταφέρουν το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μαςστην πόλη του Λουτρακίου, στην Ι. Μητρόπολή μας και στην Πατρίδα μας.

Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ι. Μονής παρετέθηΜοναστηριακή Τράπεζα κατά τα παραδεδομένα και προσεφέρθησανκεράσματαστους προσκυνητές. Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλοςκ. Γεώργιος Πετρίτσηςκαιτο μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίουκ. Απόστολος Παπαφωτίου.

TOP NEWS