Φιλανθρωπικό δείπνο αγιορείτικης κουζίνας με τον π. Επιφάνιο

  • Dogma
Επιφάνιο

Την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα, στο Δημοτικό Κέντρο «Καταρράκτες» πραγματοποιήθηκε δείπνο Χριστουγεννιάτικης Αγιορειτικής Κουζίνας με σκοπό την ενίσχυση του κοινωνικού συσσιτίου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην Έδεσσα.

Το Δείπνο συνδιοργανώθηκε από τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος», την Γαστρονομική Λέσχη, τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Έδεσσας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο και πολλούς άλλους τοπικούς φορείς με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Έδεσσας και του Δημοτικού Κέντρου Καταρρακτών. Την μουσική της βραδιάς επιμελήθηκαν το Ωδείο και η Φιλαρμονική του Δήμου Έδεσσας. Προσφέροντας 15€ κατ᾿ άτομο οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να γευθούν την νηστίσιμη αγιορειτική κουζίνα ενισχύοντας παράλληλα με δύο πακέτα αλληλεγγύης το γιορτινό τραπέζι απόρων οικογενειών. Επίσης είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παρασκευή του γεύματος από ομάδα μαγείρων και εργαζομένων του Κέντρου με επικεφαλής τον πολύ γνωστό αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους μοναχό Επιφάνιο Μυλοποταμινό. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και του Δήμου Εδέσσης.

unnamed-4 unnamed-1 Επιφάνιο unnamed-5 unnamed-6 unnamed
Το πρωί της επομένης, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου το πρωί, ομάδα μαθητευομένων μαγείρων από το ΙΕΚ της Έδεσσας μαγείρεψε για το κοινωνικό συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως, στον χώρο όπου παρασκευάζονται τα γεύματα (Πνευματικό Κέντρο Ι. Μητροπόλεως). Η Ιερά Μητρόπολις ευχαριστεί και συγχαίρει τους συντελεστές -πρόσωπα και φορείς- και όλους όσους μετείχαν σε αυτές τις δραστηριότητες αγάπης.

TOP NEWS