Φθιώτιδος Νικόλαος: «Ας ακολουθήσουμε το Νυμφίο Χριστό για να βιώσουμε πραγματική Ευτυχία»

  • Dogma
φθιώτιδος

Με αισθήματα Ιερής  κατανύξεως και την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων 21 Απριλίου.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος,  ο οποίος προ της απολύσεως εκήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των γεγονότων της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, εις την οποία συν Θεώ εισήλθαμε τονίζοντας ιδιαιτέρως την αναγκαιότητα της προσευχής, της περισυλλογής και της ελεημοσύνης κατά την διάρκεια των Αγίων αυτών Ημερών.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Κάθε μέρα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, αγαπητοί μου αδελφοί, μας  προσφέρει κάτι καινούριο για τη σωτηρία μας. Είναι μια σκάλα που μας βοηθά στην άνοδο. Αυτό που δεσπόζει στις ακολουθίες είναι το ωραίο τροπάριο «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός…» και πάλι ο Κύριος έρχεται εν τω μέσω μιας σκοτισμένης κοινωνίας, όπου υπάρχουν έργα πονηρίας, κακίας και απανθρωπιάς. Οι πολλές αυτοκτονίες τις οποίες καθημερινά μετά μεγάλης λύπης πληροφορούμεθα  ακόμα και στην Φθιώτιδα, η Πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων και οι πολλές εγκληματικές ενέργειες είναι όλα έργα του διαβόλου. Μας έπνιξε το σκοτάδι αλλά ο Νυμφίος έρχεται, θα τον ακολουθήσουμε;

Δυστυχώς οι αυτόχειρες δεν καταλαβαίνουν την αξία της ζωής. Δεν οδηγούνται στην αυτοκτονία εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων αλλά εξαιτίας της έλλειψης πίστεως. Ας  ανάψουμε λοιπόν αδελφοί  τις λαμπάδες της ελεημοσύνης και να βοηθήσουμε αυτές τις ημέρες ιδιαίτερα, τους  εμπεριστάτους συνανθρώπους μας δείχνοντας έτσι αγάπη η οποία δίδει ελπίδα, δίδει ζωή και φωτίζει το σκοτάδι της απογνώσεως. Δεν χάνεται ο κόσμος διότι υπάρχει ο Χριστός και η Εκκλησία. Να μην απογοητευόμεθα και να μην σταματάμε να ακολουθούμε με αναμμένες τις λαμπάδες της πίστεως και της ελπίδος και ας ακολουθήσουμε το Νυμφίο Χριστό για να βιώσουμε το αληθινό Φως και την πραγματική Ευτυχία. Καλή Ανάσταση σε όλους».

φθιώτιδος

Φωτογραφίες Δημήτριος Ανάγνου

TOP NEWS