Φθιώτιδος Νικόλαος: «Παιδιά μου, η αγωνία σας είναι αγωνία όλων μας»

  • Dogma
φθιώτιδος

Με την παρουσία εκατοντάδων μαθητών , γονέων και εκπαιδευτικών τελέσθηκε το βράδυ της Παρασκευής 31 Μαΐου, η Ιερά Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των μαθητών που θα διαγωνισθούν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, στη Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Στην Ιερά Ακολουθία, η οποία εψάλη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, χοροστάστησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Τους ύμνους απέδωσε  πολυμελής χορωδία νέων, μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού αυτής, κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

Η Ακολουθία της Ιεράς παρακλήσεως τελέσθηκε την ίδια ημέρα και ώρα σε όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Μητροπόλεως μας, καθώς και σε άλλες πόλεις της Φθιώτιδος.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος, απευθυνόμενος προς  τους μαθητές, τους ευχήθηκε πατρικώς και εγκαρδίως να έχουν καλή επιτυχία στις εξετάσεις και τους παρότρυνε να διαγωνισθούν με θάρρος και πίστη, αποβάλλοντας το άγχος.

Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

«Αγαπητά μου παιδιά, η αποψινή προσευχή είναι για σας. Κι εμείς και οι γονείς σας και όλοι που παρακολουθούν την παράκληση μέσω του Ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, όλοι προσευχόμαστε για σας, για να έχετε καλή επιτυχία στις εξετάσεις. Τις ημέρες που θα διαγωνίζεσθε θα προσεύχομαι με εκατό Ιερείς και πιστούς χριστιανούς στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού  στην Ιερουσαλήμ, όπου θα μεταβούμε σε λίγες μέρες προσκυνηματικώς.

Η δική σας αγωνία είναι αγωνία και των ανθρώπων που σας αγαπούν κι, εμείς σας αγαπούμε.

Θέλω να σας ευχηθώ μέσα απ’ την καρδιά μου να έχετε ψυχραιμία στις εξετάσεις, να έχετε την δύναμη να συγκεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις για να αποδώσετε, να μην καμφθείτε, ούτε να δειλιάσετε. Να μην σας καταβάλλει το άγχος. Άλλωστε το πνεύμα του χριστιανού είναι πνεύμα ανδρείας και όχι δειλίας.

Παιδιά μου, κουραστήκατε και μαζί σας κουραστήκαν και οι γονείς σας. Την ώρα των εξετάσεων να ζητήσετε την βοήθεια του Θεού και την φώτιση του Αγίου Πνεύματος. Προχωρήστε στις εξετάσεις με θάρρος και πίστη.

Καλή επιτυχία. Ο Θεός να είναι μαζί σας».

Σε όλους τους μαθητές, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου,  εδόθη ως ευλογία το Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδευόμενο από την Αρχιερατική του ευχή.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ