Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Παναγία είναι των αμαρτωλών η σωτηρία

  • Dogma
φθιώτιδος

Με την χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου εισήλθαμε στον μήνα Αύγουστο, τον τελευταίο μήνα του Εκκλησιαστικού έτους, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο υπερευλογημένο πρόσωπο της Μητέρας Παναγίας.

Η πρώτη ιερά παράκληση τελέσθηκε την Τρίτη 1 Αυγούστου,  με κατάνυξη και ιδιαίτερο σεβασμό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, στην οποία χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης Φθιώτιδος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας ονομάζοντας την: «των αμαρτωλών η σωτηρία» και λέγοντας χαρακτηριστικά:

« Αυτές οι ευλογημένες ημέρες του δεκαπενταυγούστου, αγαπητοί μου αδελφοί, μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού είναι πνευματική δροσιά για την ψυχή του ανθρώπου.

Στις ιερές παρακλήσεις, ικετεύουμε την Μητέρα του Κυρίου μας για να μας δώσει λύση στα προβλήματά μας και χαρά στα όσα λυπηρά μας συμβαίνουν και είμαστε σίγουροι ότι μας ακούει και θα στείλει την απάντησή της.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν παραδέχονται και δεν υπολογίζουν την Παναγία, αλλά και γι’ αυτούς φροντίζει  η φιλόστοργος Μητέρα.

Η Παναγία είναι των αμαρτωλών η σωτηρία. Δεν πρέπει αδελφοί μου να περιφρονούμε κανένα αμαρτωλό αδελφό μας, διότι δεν τους περιφρονεί η ίδια η Παναγία».

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος διηγήθηκε ένα θαυμαστό περιστατικό από την ζωή του Αγίου Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, το δίδαγμα του οποίου ήταν ότι η Υπεραγία Θεοτόκος φροντίζει με ιδαίτερη αγάπη τους αμαρτωλούς.

Ακολούθως παρέθεσε και παρόμοιες  προσωπικές του εμπειρίες από την διακονία του ως Ιεροκήρυξ και εξομολόγος στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου και κλείνοντας προέτρεψε τους πιστούς:

«Όσο κι αν βαδίζει κανείς τον δρόμο της αμαρτίας δεν πρέπει να ξεχνά την ευσπλαχνία της Παναγίας αλλά να προστρέχει στην αγκαλιά της.

Εύχομαι αδελφοί μου οι μέρες αυτές να είναι μέρες πνευματικής ανατάσεως για όλους μας και για την Πατρίδα μας , η οποία περνάει μια μεγάλη δίνη. Άλλη ελπίδα εκτός από την Παναγία δεν έχουμε και να είμαστε βέβαιοι ότι  θα μας σώσει και θα μας λυτρώσει από κάθε κακό».

img_0023_62 img_0016_82 img_0014_65

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ