Γιορτή Νεολαίας στη Μητρόπολη Σπάρτης

  • Dogma
γιορτή

Το απόγευμα της Κυριακής 14 Μαΐου 2017 στο Βλαχιώτη, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμαβασίας και Σπάρτης, με την ευκαιρία της λήξης των φετινών κατηχητικών σχολείων, διοργάνωσε την Γιορτή Νεολαίας 2017.

Στη Γιορτή Νεολαλίας  συμμετείχαν παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλες τις περιοχές της τοπικής Εκκλησίας.

Η γιορτή ξεκίνησε με αθλοπαιδιές στους χώρους του ποδοσφαιρικού γηπέδου και του κλειστού γυμναστηρίου. Τα παιδιά, με τη βοήθεια κατηχητών και διοργανωτών, έπαιξαν ποδόσφαιρο, αγωνίστηκαν στον στίβο και διαγωνίστηκαν σε διάφορα ψυχαγωγικά παιχνίδια.

Στη συνέχεια, στο κλειστό γυμναστήριο, ξεκίνησε η κεντρική εκδήλωση. Αρχικά ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Πανοσ. Αρχ. π. Ευστάθιος Πορφύρης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ενώ ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη διοργάνωση της Γιορτής Νεολαίας, αλλά και όσους στήριξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους το έργο του Γραφείου Νεότητας. Ακολούθησε ένα σύντομο χορευτικό πρόγραμμα από τον Χορευτικό Όμιλο Σκάλας, στο οποίο συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων Σκάλας, Βλαχιώτη και Μυρτιάς.

1705sparti-8 1705sparti-9 1705sparti-4 1705sparti-3 1705sparti-2 1705sparti-1

Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο απόστρατος Στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Μανώλης Σφακιανάκης, ο οποίος μαζί με τις συνεργάτιδές του κυρίες Εύα Κοκκορού και Βέρα Αθανασίου παρουσίασαν, με γλαφυρό τρόπο και με παράλληλη προβολή εικόνων και βίντεο, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την αλόγιστη χρήση του Διαδικτύου.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος πρώτα ευχαρίστησε κληρικούς, κατηχητές, γονείς και παιδιά για την ωφέλιμη συνεργασία τους καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής κατηχητικής χρονιάς. Ακολούθως επαίνεσε και βράβευσε με τιμητικό δίπλωμα τον κ. Σφακιανάκη για την τεράστια συμβολή του πανελλαδικά επί σειρά ετών στη γνωστοποίηση των κινδύνων του Διαδικτύου, ενώ του χάρισε ως ευλογία και μία εικόνα. Η όμορφη βραδιά ολοκληρώθηκε με τον εθνικό μας ύμνο και την απονομή τιμητικού μεταλλίου σε κάθε παιδί από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας».

TOP NEWS