Η 25η Μαρτίου στη Νάξο (ΦΩΤΟ)

  • Δόγμα

Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία στην παραλία, παρουσίαση παραδοσιακών χορών (απ’ όλη την Ελλ’αδα) από το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και τη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα».

Με ιεροπρέπεια εορτάσθηκε το Σάββατο 25-3-2025 η εορτή της πνευματικής και εθνικής μας παλιγγενεσίας στη Νάξο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, μετέβη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Νάξου, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δωροθέου Βενετσανοπούλου, των Εφημερίων του Ναού, Πρωτοπρ. Αποστόλου Βελώνη και Νεκταρίου Αλεξοπούλου (ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο) και τους Διακ. Νεκτάριο Σκουλάτο και Παναγιώτη Σιαχάμη. Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού προκατόχου του, Μητροπολίτου Παροναξίας κυρού Αμβροσίου Β’, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 15 ετών από της εκδημίας του (+25-3-2008).

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, εψάλη, παρουσία των τοπικών, στρατιωτικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών και λοιπών αρχών και φορέων της νήσου, η Επίσημη Δοξολογία επί τη επετείω της Ελληνικής Επαναστάσεως, στο τέλος της οποίας, ο Εμμανουήλ Δεγαΐτας, μαθητής του ΓΕ.Λ. Νάξου «Μανώλης Γλέζος» και Σημαιοφόρος, εξεφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας.

Εν συνεχεία, κλήρος και λαός μετέβησαν στο Ηρώο της πόλεως όπου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, τελέσθηκε Επιμνημόσυνος Δέηση. Ακολούθως στην παραλιακή οδό πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των σχολικών μονάδων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαιδεύσεως της πόλεως, καθώς και αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία στην παραλία, παρουσίαση παραδοσιακών χορών (απ’ όλη την Ελλ’αδα) από το Παιδικό Χορευτικό Τμήμα του Δήμου και τη Χορευτική Ομάδα Νάξου «Αξοπατήματα».

TOP NEWS