Η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου στην Ιεράπετρα

  • Dogma

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, αλλά και με τη συνεχή ροή πολλών πιστών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο, τελέσθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023 η Ακολουθία του Ιερού Επιταφίου (Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου πόλεως Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Ακολούθησε η έξοδος και η περιφορά του Επιταφίου και η καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των έξι Ιερών Ναών (πέντε Ενοριακών και ενός Προσκυνηματικού) της πόλης της Ιεράπετρας. Την περιφορά του Επιταφίου συνόδευε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ιεράπετρας, η οποία παιάνισε πένθιμα εμβατήρια που είναι συνυφασμένα με τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ πολυμελής χορωδία υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Δ/ντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως κ. Ιωάννη Αρώνη απέδωσε αριστοτεχνικά τα Εγκώμια του Επιταφίου θρήνου.

Κατά τη συνάντηση των Ενοριών της πόλης, που συμμετείχε πλήθος πιστών, αναπέμφθηκε δέηση μπροστά από το παλαιό Δημαρχείο της Ιεράπετρας και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε εγκάρδια σε όλους καλή ανάσταση, χρόνια πολλά και ευλογημένα, με υγεία, δύναμη, ελπίδα, απαντοχή και τη χάρη του σταυρωθέντος, παθόντος και ταφέντος Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αλλά και η Ανάστασή Του που σε λίγο θα εορτάσουμε να σηματοδοτήσει την πνευματική ανάσταση όλων μας.

Στην περιφορά του Επιταφίου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευαγ. Μπινιχάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργύρης Πανταζής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λασιθίου κ. Γεώργιος Τσιφετάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Υπολοίαρχος κ. Ιωάννης Παπαδάκης, η Πολιτευτής κ. Ελένη Βλάσση, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιεράπετρας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Ραφαήλ-Νικόλαος Γερογιάννης και πλήθος ευσεβών χριστιανών της Ιεράπετρας.

TOP NEWS