Η Ακολουθία του Νυμφίου από τον Λαρίσης Ιερώνυμο

  • Dogma
λαρίσης

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων, στην Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. κ. Ιγνάτιο Μουρτζανό και τους συνεφημερίους του.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το πρώτο ιδιόμελο των αίνων της ακολουθίας, τονίζοντας πρακτικά σημεία της συμπεριφοράς μας μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ώστε να επιτευχθεί η συμπόρευση και η συσταύρωση με τον Χριστό.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Αθανάσιος Παναγούλης και ο Λαμπαδάριος κ. Αχιλλέας Οικονόμου μετά των χορωδιών τους.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο εφημέριο της Ενορίας Αρχιμ. κ. Τιμόθεο Τάσιο, ο οποίος από τη Δευτέρα της Διακαινησίμου θα αναλάβει τη διακονία του, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να πορευθούν εν μετανοία και προσευχή τις ημέρες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, ώστε να αξιωθούμε να βιώσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας μέσα στις καρδιές μας.

TOP NEWS