Η Απότομη της Τιμίας Κεφαλής του Αγ. Ιωάννου Προδρόμου στη Ν. Φιλαδέλφεια

  • Dogma
προδρόμου

Με ιεροπρέπεια τιμήθηκε η ιερά μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Μαδύτου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου, Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Το παρών έδωσαν ο πρ. Υπουργός κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, μέλη του Δημοτικού και Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών σωματείων και φορείς της πόλεως.

Στην ομιλία του ο κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε στον ασκητικό βίο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και στον ρόλο του στο σχέδιο του Θεούμ για τον κόσμο.

Πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας προχείρισε σε Αναγνώστη τον σπουδαστή ιερατικών σπουδών κ. Άγγελο Γελέκα, ο οποίος διακονεί το ιερό Βήμα και το ιερό Αναλόγιο με ιερό ζήλο και ενθουσιασμό.

TOP NEWS