Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τη μνήμη του Αποστόλου Παύλου

  • Dogma
παύλος

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορτάσει και εφέτος η Εκκλησία της Ελλάδος την ιερά μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 και ώρα 7.00 μ.μ., στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Συνοδικός Εσπερινός, με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΣΤ’ Κορίνθου Παύλεια 2022». Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού θα ομιλήσει ο Συνοδικός Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ορίσθηκε να συμμετάσχει και στη Θεία Λειτουργία της 29ης Ιουνίου.

Επίσης, την ίδια ημέρα και ώρα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών της πόλεως των Αθηνών, θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου. Στον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης, Γραμματεύς παρά τω Αρχιγραμματεί.

Το πρωί της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, στον προαναφερθέντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και κυρίως εκείνες, εκ της περιοχής των οποίων διέβη και εκήρυξεν ο Απόστολος Παύλος.

TOP NEWS