Η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιεράπετρα

  • Dogma
ζωοδόχου πηγής

Με αναστάσιμη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πανηγύρισε την Παρασκευή της Διακαινησίμου, 21 Απριλίου 2023, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, ο ομώνυμος Ιερός Ναός της Ενορίας Επισκοπής Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και στη θαυμαστή αποκάλυψη του Αγιάσματος της Μονής στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινουπόλεως, και σημείωσε ότι η Υπεραγία Θεοτόκος ως Ζωοδόχος Πηγή αναβλύζει «Θείον ύδωρ αθάνατον», προχέει «ρείθρα ζωής αέναα» και παρέχει δύναμη, θεραπεία και απολύτρωση από κάθε κακό και συμφορά. Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά με τη μητρική πρεσβεία, την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας, ο Αιδεσιμ. Οικονόμος Παντελεήμων Καββουσανός, Εφημέριος της Ενορίας Κάτω Χωριού, ο Αιδεσιμώτατος Ιερεύς Ευάγγελος Γκιάλπης, Εφημέριος της Ενορίας Επισκοπής και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ έψαλε ιεροψαλτικός χορός με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη και Διευθυντή της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως «Άγιος Ανδρέας ο Κρήτης» κ. Ιωάννη Αρώνη.

Παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας, μεταξύ των οποίων ήταν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιεράπετρας κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη και κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης και ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινώτητας Κάτω Χωριού κ. Εμμανουήλ (Λάκης) Πυργιωτάκης.

TOP NEWS