Η εορτή του Αγίου Αρσενίου στην Αθήνα και Χειροτονία Διακόνου

  • Δόγμα

Κατά την διανομή του Αντιδώρου ο Διάκονος δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και διένειμε αναμνηστικές εικόνες καθώς και γλυκίσματα για όλους. Ας σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του Κοινωνικού (κατ’ εντολήν της Ιεράς Συνόδου) ανεγνώσθη η προαναγγελθείσα «Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί του Γάμου».

Το πρωί της Κυριακής 4-2-2024 ο Σεβασμιώτατος μετέβη στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Μοσχάτου, όπου κατ’ έτος την πρώτη Κυριακή μετά την μνήμη του Αγίου Αρσενίου πανηγυρίζεται ο Όσιος από τους εν Αθήναις Παρίους και τον ομώνυμο Σύλλογό τους.

Ευθύς αμέσως χοροστάτησε στον Όρθρο και μετά την Δοξολογία προχείρισε σε Αναγνώστη και Υποδιάκονο τον κ. Δαυίδ Καρυτινό, μέχρι τώρα Πρωτοψάλτη και Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής της Ενορίας Αγίου Αρσενίου Νάξου. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του ως άνω νέου, ο οποίος είναι έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου. Προ της Χειροτονίας προσφώνησε ο Χειροτονούμενος και εν συνεχεία αντιφώνησε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ευχήθηκε στον π. Δαυίδ να διακονήσει την Εκκλησία του Χριστού με ταπείνωση, υπακοή, αφοσίωση και αγάπη στον Κύριο και την Εκκλησία Του και πιστότητα και στοργή στην οικογένειά του. Προ της Απολύσεως εψάλη η Ακολουθία της Αρτοκλασίας από τον Σύλλογο των Παρίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΟΣ» και μετά την Απόλυση τελέσθηκαν τα Μνημόσυνα τριών κεκοιμημενων αδελφών μας. Κατά την διανομή του Αντιδώρου ο Διάκονος δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος και διένειμε αναμνηστικές εικόνες καθώς και γλυκίσματα για όλους. Ας σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του Κοινωνικού (κατ’ εντολήν της Ιεράς Συνόδου) ανεγνώσθη η προαναγγελθείσα «Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί του Γάμου».

TOP NEWS