Η Γλύφα εόρτασε τους Προστάτες της Αγίους Αναργύρους

  • Dogma
αναργύρων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η Εορτή των Αγίων και Θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της παραθαλάσσιας κωμόπολης της Γλύφας.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, παραμονή της Εορτής, το απόγευμα τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, με πλήθος κόσμου που συνέρρευσε για να τιμήσει την μνήμη των Αγίων. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού ευλογήθηκαν και οι άρτοι που προσέφεραν οι πιστοί.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Άνθιμος Νεραντζής και μετέφερε στους πιστούς τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου  .

Την κυριώνυμο ημέρα της Εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, από τον Προϊστάμενο  της Ενορίας και Αρχιερατικό Επίτροπο Πελασγίας  π. Δημήτριο Καρτέρη με τη συμμετοχή του Ιεροδιακόνου της Ι.Μ. Αντινίτσης π. Παρθενίου Κουκούλη. Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε η ευλόγηση των άρτων που προσκόμισαν οι πιστοί.

Το απόγευμα της Εορτής τελέσθηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος των Αγίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αταλάντης.  Μόλις η ιερά λιτανεία επέστρεψε στον Ιερό Ναό και μετά την απόλυση μια ευχάριστη και συνάμα συγκινητική έκπληξη, εκ μέρους της Φιλαρμονικής, ήταν η ανάκρουση του εμβατηρίου «Μακεδονία ξακουστή», με το άκουσμα του οποίου οι πιστοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλύφας «Παναγία Βάβρενη» πραγματοποίησε στο χώρο του Λιμεναρχείου την καθιερωμένη  εορτή με παραδοσιακούς χωρούς και κεράσματα σε όλους .

Σε όλες τις Ιερές ακολουθίες συμμετείχε πλήθος πιστών μεταξύ των οποίων: ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πελασγίας κ. Χριστόφορος Αχινιώτης, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Γλύφας κ. Μαρία Τσιλαφάκη, ο Λιμενάρχης Στυλίδος Πλωτάρχης κ. Στέφανος Καλαμίδας και η Λιμενάρχης του Λιμενικού Σταθμού Γλύφας κ. Φωτεινή Γιάνκου.

dav

dav

sdr

sdr

αναργύρων

TOP NEWS