Η κρίσιμη ώρα της Ιεραρχίας – Τι θα γίνει με τη μισθοδοσία των κληρικών

  • Dogma
ιεραρχίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μια από τις κρισιμότερες συνεδριάσεις της Ιεραρχίας! Ήρθε η ώρα Αρχιεπίσκοπος και  Ιεράρχες να … ανοίξουν τα χαρτιά τους αναφορικά  με την προωθούμενη συμφωνία με την Πολιτεία. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου της Δ.Ι.Σ. ,  Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου θέμα: «Διάλογος Εκκλησίας και Πολιτείας επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος συμφώνως προς την από 16ης Νοεμβρίου απόφασιν της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων των προηγούμενων ημερών. Καυτή πατάτα το μισθολογικό των κληρικών, το θέμα που έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου από την πρώτη στιγμή, που έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» από την προηγούμενη Ιεραρχία (16/11/18), αλλά και που … κοντεύει να στείλει την προωθούμενη συμφωνία στις καλένδες, καθώς καμιά από τις πλευρές δεν έχει δείξει προς το παρόν διάθεση ….υπαναχώρησης στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο Υπουργός Παιδείας, μάλιστα, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και ερωτηθείς για το θέμα υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Την Τρίτη υπάρχει η συνεδρίαση της Ιεραρχίας και ελπίζουμε να θελήσουν να συνεχιστεί ο διάλογος και για τα θέματα μισθοδοσίας, για τα οποία η Ιεραρχία έχει δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως η «ήρεμη δύναμη», αλλά και ως εξαιρετικός διπλωμάτης που δεν αρέσκεται στους υψηλούς τόνους, έστειλε κατά πολλούς ένα σημαντικό μήνυμα από το Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή της Ορθοδοξίας, τονίζοντας απευθυνόμενος προς τον Προκόπη Παυλόπουλο «Η φιλοξενία καταδεικνύει τη συμπόρευση Ελληνικής Πολιτείας – Εκκλησίας», ενώ παράλληλα άδραξε την ευκαιρία να υπογραμμίσει «Ο λαός μας θέλει ενωμένους».

Την ίδια ώρα δυναμικοί αντιδρώντες Ιεράρχες, εκφράζουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία την αντίθεσή τους. Χαρακτηριστικές είναι οι βολές από του άμβωνος του Μητροπολίτη Δημητριάδος σε Κυβέρνηση και Γαβρόγλου,  ο οποίος έκανε λόγο για «ανθρώπους με ιδεολογικές εμμονές» που «λαμβάνουν λανθασμένες αποφάσεις ενάντια στην Εκκλησία», συμπληρώνοντας, μάλιστα » Οι εμμονικοί είναι λίγοι και θρασύδειλοι».

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS