Η Μητρόπολη Δημητριάδος για τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας

  • Δόγμα

Η Μητρόπολη Δημητριάδος για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας κ. Δαμασκηνό

Η Μητρόπολη Δημητριάδος, στην είδηση της εκλογής του Αρχιμ. Δαμασκηνού Κιαμέτη ως νέου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, εξελέγη σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, νέος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Το Σεπτό Σώμα της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, εξέλεξε τον Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη με 60 ψήφους, ενώ στο τριπρόσωπο έλαβε 65 ψήφους.

Αμέσως μετά ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης έδωσε ενώπιον των Μελών της Ιεραρχίας το λεγόμενο Μικρό Μήνυμα, όπου ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τους Ιεράρχες για την τιμία ψήφο που τον εξέλεξαν Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ενώ λίγο αργότερα στο καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη έδωσε το μεγάλο μήνυμα παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, των Σεβασμιωτάτων Ιεραρχών, πολλών κληρικών καθώς και πολλών Βολιωτών που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανία

TOP NEWS