Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας υποδέχθηκε τα λείψαν πάντων των Μικρασιατών Αγίων

  • Dogma
ιωνίας

Η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας πανηγυρίζει την Κυριακή των Μυροφόρων την Σύναξη της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας της επικαλουμένης «Διασωζούσης» της εκ Σπάρτης Μ. Ασίας και των Αγίων της Μ. Ασίας, πολλών εκ των οποίων τα ιερά λείψανα μετακομίσθηκαν στη γη της Ν. Ιωνίας μετά τη Μικρασιατική καταστροφή από τους αοιδίμους προπάτορες και ιδρυτές των πόλεων της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας.

Στο πλαίσιο της εορτής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας επίσημος υποδοχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ των Ιερών Λειψάνων των Αγίων που φυλάσσονται στους Ιερούς ενοριακούς Ναούς της Μητροπόλεως τόσο εκείνα που μεταφέρθηκαν από τις περιοχές της Ιωνίας, της Καππαδοκίας και της Πισιδίας, όσο κι εκείνα που τιμώνται στη Ν. Ιωνία και αφορούν νεότερους Αγίους της Εκκλησίας μας.

Τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο μέσο του Ναού με δεσπόζουσα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Διασωζούσης, η οποία φυλάσσεται στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων και υπήρξε αυτή που συνόδευσε και διέσωσε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες μετά την καταστροφή, οδηγώντας τους στη νέα πατρίδα.

Στη συνέχεια τελέσθηκε προεόρτιος πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία.

Το Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα 7.00μ.μ. θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ναό της Ν. Ιωνίας το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου και στη συνέχεια ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την Κυριακή των Μυροφόρων, 8 Μαΐου, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων Ν. Ιωνίας.

TOP NEWS