Η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού και Χειροτονία νέου Διακόνου στην Πεύκη

  • Δόγμα

Στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος και εν συνεχεία τελέσθηκε Δισαεχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήνησι Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου

 Ένα ακόμη νέο μέλος προστέθηκε στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεώς μας, σήμερα 27 Ιουλίου 2023 μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του ιαματικού και θαυματουργού στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Δήμου Πεύκης.

Στον Πανηγυρικό Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλος και εν συνεχεία τελέσθηκε Δισαεχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαοδικείας κ. Θεοδωρήτου, Διευθυντού του εν Αθήνησι Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με τη παρουσία του Ιεροκήρυκος της Μητροπόλεώς μας, των Αρχιερατικών Επιτρόπων Κηφισιάς, Εκάλης και ιερέων της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του κ. Δημητρίου Σκαρμούτσου, εγγάμου, πατρός ενός τέκνου, Φιλολόγου και τέως Ιεροψάλτου του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Ανατολής Νέας Μάκρης. Στον χειροτονητήριο λόγο του ο χειροτονούμενος ευχαρίστησε θερμά τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς,τους παρισταμένους κληρικούς και λαϊκούς ζητώντας τις προσευχές τους, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα Πανοσ. Αρχιμ. π. Αντώνιο Λουκόπουλο. Στην αντιφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Κύριλλος καλωσόρισε τον χειροτονούμενο στην ιερατική οικογένεια της Μητροπόλεώς μας, και τον νουθέτησε πνευματικά τονίζοντάς του ότι βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του κληρικού, είναι όταν έχει φόβο θεού. Την ώρα του Κοινωνικού ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχιμ. π. Νικάνωρ Καραγιάννης, κήρυξε το θείο λόγο αναφερόμενος στη αντίσταση του Αγίου Παντελεήμονος στην ειδωλολατρία της εποχής του, η οποία μας λέει σήμερα ότι τελικά η ειδωλολατρία δεν είναι εξάρτηση και θεοποίηση πράγματος, αντικειμένου ή πρόσωπου. Η Ειδωλολατρία, ανέφερε ο π. Νικάνωρ είναι τρόπος και δρόμος που υποκαθιστά το θεό και μας αιχμαλωτίζει σε αναρίθμητα μεγέθη της καθημερινότητας και της ζωής.

TOP NEWS