Η πρώτη Ανάσταση στην Ιεράπετρα

  • Dogma
ανάσταση

Mε κατάνυξη, ιεροπρέπεια και πνευματική ανάταση τελέστηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2023 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Φωτεινής πόλεως Ιεράπετρας η Ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ιερουργούντος του Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Με κωδωνοκρουσίες εψάλη το «Ανάστα ο Θεός…» και ο Σεβ. κ. Κύριλλος μοίρασε δάφνες στους πιστούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι στο τέλος κοινώνησαν των Αρχάντων Μυστηρίων. Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά και ο Αναστάς Κύριος να χαρίσει σε όλους μας χαρά, ειρήνη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της πρώτης Ανάστασης έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος του ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς. Εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Ασπροπεκάκης κ.α.

TOP NEWS