Ι.ΣΥΝΟΔΟΣ: Χωρίς την συναίνεση του πατέρα Βάπτιση δεν γίνεται

  • Dogma

Με εγκύκλιο της η Δ.Ι.Σ. ζητά από τους κληρικούς να μην βαπτίζουν παιδιά εκτός γάμου ή μετά από διαζύγιο αν δεν συνεναίσει και ο πατέρας ανεξάρτητα από το αν έχει ή όχι την επιμέλεια του παιδιού 

Λουδάρος Ανδρέας

ΔΟΓΜΑ | ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Την έγκριση του πατέρα για την βάπτιση του παιδιού ανεξάρτητα από το αν το ζευγάρι έχει χωρίσει, ή ακόμη κι αν δεν έχει παντρευτεί καν ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος από τους κληρικούς με πρόσφατη εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου προς τις Μητροπόλεις.

Συγκεκριμένα σε όλες τις περιπτώσεις που η επιμέλεια του παιδιού ασκείται από την μητέρα ακόμη και με δικαστική απόφαση η σύμφωνη γνώμη του πατέρα είναι υποχρεωτική.

Μάλιστα η Εγκύκλιος σημειώνει πως αν δεν υπάρχει αυτή η συναίνεση δεν μπορεί να γίνεται η Βάπτιση.

«Ακόμη κι αν πρόκειται περί τέκνου γεννηθέντος εκτός γάμου των γονέων του και εφ όσον η πατρότης έχει αναγνωρισθεί, μολονότι η γονική μέριμνα ασκείται μόνον υπό της μητρός, το δικαίωμα καθορισμού του θρησκεύματός του ανήκει εξ ίσου και εις τους δυο γονείς και δεον να μην τελείται το βάπτισμα, εαν δεν υφίσταται συμφωνία των γονέων περί του βαπτίσματος ή δικαστική απόφασις η οποία να επιλύη την διαφωνία των γονέων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο επίσημο έγγραφο της Εκκλησίας.

Τα ίσια ισχύουν και στις περιπτώσεις που έχει επέλθει διαζύγιο, ανεξάρτητα από το σε ποιον γονέα έχει ανατεθεί η επιμέλεια!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Πατήστε πάνω στην φωτογραφία

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ