Η Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου στη Θεσσαλονίκη στις 2 Οκτωβρίου

  • Dogma
κάρα

Σημαντική ευλογία θα λάβουν οι πιστοί της Θεσσαλονίκης, καθώς την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, θα υποδεχθούν την Τίμια Κάρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού, προστάτου των καρκινοπαθών.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο στις 5.30 μ.μ, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου του Μεγάλου στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. Το ιερό θησαύρισμα θα κομίσει από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλης Ευβοίας,  ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Μπαλωμένος.

Το γεγονός της άφιξης της Τίμιας Κάρας σε μία πολυπληθή Ενορία όπως αυτή του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς με πολλαπλά και σύνθετα προβλήματα, έρχεται να ενισχύσει και να στερεώσει έτι περισσότερο τον πιστό λαό της Θεσσαλονίκης και να τον «οπλίσει» με δύναμη, υπομονή και ελπίδα!

Η Ενορία αποτελεί κύτταρο της πνευματικής ζωής της Εκκλησίας, και ως τέτοιο διαδραματίζει εκτός των άλλων ποιμαντικών αναγκών και ρόλο κυρίως αγιαστικό, σωστικό, ρόλο αναγέννησης και ανανέωσης του πνευματικού μας βίου.

Και τα ιερά λείψανα των Αγίων που δόξασαν τον Κύριο και δοξάστηκαν από τον Σωτήρα Χριστό αποτελούν πηγή στηριγμού και ενίσχυσης του κάθε Χριστιανού.

Ο ως άνω Ιερός Ναός θα είναι ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως τις 12:30 τα μεσάνυχτα ενώ η Τιμία Κάρα θα παραμείνει έως την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Τέλος, όλες τις ημέρες της παραμονής της Τιμίας Κάρας, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί από τον Ιερό Ναό.

TOP NEWS