Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου στη Μύκονο

  • Dogma

Η τιμία Κάρα του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου θα βρίσκεται προς ευλογία των πιστών στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου από τις 17 έως 19 Μαρτίου 2023.

Με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, ο οποίος ανταπεκρίθη προθύμως σε σχετικό αίτημα του Μητροπολίτη Σύρου κ, Δωροθέου Β΄, η τιμία Κάρα του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία φυλάσσεται στον ιστορικό ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό Αγ. Θεοδώρων Σερρών, διεκομίσθη στον Ιερό Ναό Παναχράντου Μυκόνου, στον οποίο εφέτος φιλοξενείται η ιερά Εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής, κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 19 Μαρτίου 2023.

Το ιερό λείψανο, το οποίο εκομίσθη διά χειρών του Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού και Προσκυνηματικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Σερρών, Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκταρίου Καϊμακάμη, υπεδέχθησαν στα πρόπυλα του Ναού Παναχράντου το εσπέρας της Παρασκευής, 17 Μαρτίου, ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου ,Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης και Εφημέριοι της νήσου.

Κατά το διάστημα της παραμονής της Τιμίας Κάρας του Αγίου Θεοδώρου, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Νεκτάριος Καϊμακάμης προεξήρχε των Ακολουθιὠν της Γ΄ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως και του Δ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού, οι οποίες τελέσθησαν με κάθε Εκκλησιαστική Τάξη και κατά τις οποίες ομίλησε πνευματικώτατα και διδακτικώτατα.

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Τζανιδάκης μετέφερε τις ευχαριστίες του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄ προς τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, για την ευλογία που προσέφερε στους Μυκονίους πιστούς, οι οποίοι συνέρρεαν κάθε μέρα για να προσκυνήσουν τον μεγάλο στρατιωτικό Άγιο της Εκκλησίας.

TOP NEWS