Ιεραπύτνης Κύριλλος: Αδήριτη ανάγκη να παραμείνουμε ορθόδοξοι στο φρόνημα, παρά τις εγγενείς δυσκολίες των καιρών μας

  • Dogma
ιεραπύτνης

Την Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 εορτή των Αγίων 630 Πατέρων της Δ´ Οικουμενικής Συνόδου και μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Καλογέρων Ιεράπετρας, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα στο εκκλησίασμα.

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης Ιεραπύτνης. κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στο μαρτυρικό βίο της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και στην καρτερική πίστη της. Επίσης, τόνισε την ορθή πίστη των Πατέρων της Εκκλησίας και την αδήριτη ανάγκη να παραμείνουμε ορθόδοξοι στο φρόνημα, παρά τα προβλήματα και τις εγγενείς δυσκολίες των καιρών μας. Οι Πατέρες υπήρξαν φως για όλους μας, γιατί ακολούθησαν τον Χριστό που είναι το Φως του κόσμου. Οι Άγιοί μας, ευρισκόμενοι στο φως και όχι στο σκοτάδι της άγνοιας και της απιστίας. είναι οι φωτοδότες και οι «επάνω όρους κείμενοι» και φέγγουν πάντοτε με την αγιότητά τους για όλο τον κόσμο. Αποτελούν τους αδιάψευστους μάρτυρες της αληθινής και γνήσιας πίστης του Ευαγγελίου της Αναστάσεως του Κυρίου και τους διαπρύσιους κήρυκες της γνήσιας εν Χριστώ φωτεινής ζωής, κατέληξε ο Σεβ.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας Καλογέρων Οικονόμος Αντώνιος Κανάρης και ο Ιερολ. Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ παρέστησαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί από την ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, ανάμεσά τους η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανατολής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αρώνης με τους συνεργάτες  του.

TOP NEWS