Ιλίου Αθηναγόρας: Ο Τσιόδρας μας βοήθησε να γράψουμε το φυλλάδιο που θα δώσουμε στους πιστούς

  • Dogma
ιλίου

Ο εκπρόσωπος της Συνόδου της Εκκλησίας αποκάλυψε πως οι Αρχιερείς ζήτησαν από τον γνωστό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα βοήθεια για τη συγγραφή του φυλλαδίου για τον κορονοϊό, που περιλαμβάνει 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό. Όπως είπε ο Μητροπολίτης ο κ. Τσιόδρας με καλή διάθεση και απλή γλώσσα χωρίς πολλές επιστημονικές ορολογίες απάντησε σε όλες. […]

Ο εκπρόσωπος της Συνόδου της Εκκλησίας αποκάλυψε πως οι Αρχιερείς ζήτησαν από τον γνωστό λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα βοήθεια για τη συγγραφή του φυλλαδίου για τον κορονοϊό, που περιλαμβάνει 12 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον εμβολιασμό. Όπως είπε ο Μητροπολίτης ο κ. Τσιόδρας με καλή διάθεση και απλή γλώσσα χωρίς πολλές επιστημονικές ορολογίες απάντησε σε όλες.

Σημείωσε πως και στους κόλπους της εκκλησίας υπάρχουν διάφορα σενάρια, με πολλούς να θέτουν ερωτήματα για τσιπάκια, barcode, το 666, το αν κάποιοι σχεδιάζουν να ελέγξουν τον άνθρωπο: «Οι χριστιανοί δεν πρέπει να ανησυχούν καθώς από τη στιγμή που βαφτίστηκαν και πήραν το χρίσμα κανένα τσιπάκι δεν μπορεί να τους ελέγξει».

Υπογράμμισε πως την Κυριακή θα διαβαστεί στους ναούς η εγκύκλιος της Συνόδου υπέρ του εμβολιασμού, όπου θα επισημαίνεται ότι η επιστήμη και τα φάρμακα είναι ένα δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο. Μάλιστα, σημείωσε πως μεγάλοι άγιοι της Εκκλησίας ήταν και ιατροί.

Τόνισε πως στις εκκλησίες τηρούνται όλα τα μέτρα του ΕΟΔΥ με μάσκες, αποστάσεις και τεστ για ιερείς και ψάλτες. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μεγάλος αριθμός ιερέων και αρχιερέων έχουν εμβολιαστεί, ενώ σημείωσε πως πολλοί ιερείς που ήταν αρνητές και εν τέλει νόσησαν, έχουν μετατραπεί σε κήρυκες υπέρ του εμβολιασμού.
 

TOP NEWS