Ημερίδα για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα

  • Dogma
ημερίδα

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Κερκύρας, η δεύτερη Ημερίδα για τα 300 χρόνια απο το Θαύμα της διάσωσης της Κέρκυρας,από τους Οθωμανούς, με θέμα : «Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στη ζωή της Κέρκυρας».

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν η κα Τένια Ρηγάκου, Προϊσταμένη Εφορίας Αρχαιοτήτων Κερκύρας, με θέμα : “ Ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνος, η ιστορία του και οι θησαυροί του, ο π. Γεώργιος Άνθης, ιστοριοδίφης και μελετητής, με θέμα : “ Η ουρανία του Αγίου και ο ζωγράφος Παναγιώτης Δοξαράς, ο κ. Γεώργιος Ζούμπος, Δρ. Ιονίου Πανεπιστημίου και διευθυντής 2ου Λυκείου Κερκύρας, με θέμα : “ Ο ναός του Αγίου στην Κερκυραϊκή καθημερινότητα “. Ο κ. Κωνσταντίνος Θύμης, Ιστορικός και Θεολόγος, Γραμματέας Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας, με θέμα : “ Το νομικό και Εκκλησιαστικό καθεστώς του Ιερού Προσκυνήματος “ και ο κ. Χρήστος Δεσύλλας, Δρ, Ιστορίας και Θεολόγος και διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου Κερκύρας με θέμα : “ η συμβολή του Ιερού Προσκυνήματος στην Κερκυραϊκή κοινωνία και στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής Εκκλησίας “. Τη συζήτηση συντόνισε ο Γεν. Αρχιερ. Επίτροπος της Ι.Μ. Κερκύρας Πρωτ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της παρουσίας του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος, στη ζωή των Κερκυραίων. Ο Άγιος είναι ο πνευματικός μας πατέρας, είναι η απαντοχή μας. Η πίστη αυτή αποτελεί την εσωτερική δύναμη του ανθρώπου, που τον οδηγεί στον Τριαδικό Θεό. Ιδιαίτερα στις μέρες μας, όπου όλα έχουν διασαλευθεί, μόνο η Πίστη στο Χριστό και στους Αγίους Του κρατά δυνατό τον άνθρωπο.
Τέλος χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου Κέρκυρας, η Αντιδήμαρχος κα Μαρία Μουζακίτη.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ